Om oss

Om KMJ Sports

KMJ Sports grundades 2009 av den mångåriga agenten Joakim Persson, och är idag en av Sveriges ledande ishockeyagenturer, med klienter i alla de bästa ligorna i Nordamerika och i Europa. Agenturen drivs av ett engagerat team med gedigen kompetens och erfarenhet inom sportsmanagement sedan slutet av -90 talet. Teamet runt varje spelare präglas av erfarenhet och kunskap som hjälper varje spelare att maximera sina prestationer, både på och vid sidan av isen oavsett var de befinner sig i sin utveckling.

Vi som arbetar nära spelarna har själva spelat i NHL, AHL, SHL, NLA, DEL, Allsvenskan, J-VM, J-EM, TV-pucken och vunnit SM-guld. Vi vet hur man når framgång och hur man tacklar den motgång som man möter som spelare under en lång karriär. Det finns ingen fas, positiv eller negativ, som våra spelare går igenom som vi själva inte har upplevt som spelare, agent eller scout.

Vi strävar hela tiden efter att vara de som leder utvecklingen inom att guida och vägleda unga talanger till att nå sin maximala potential, oavsett om det är NHL, SHL, KHL eller någon annan liga som står för dörren. Samtidigt vill vi fortsätta att vara den ledande agenturen som gör de största avtalen för våra klienter världen över.

Vårt erbjudande

Rådgivning

Genom åren har vi skaffat oss kunskap och erfarenhet om hur man ledsagar unga talanger på vägen fram från TV-pucken till att bli NHL spelare. Vi har idag ett unikt upparbetat nätverk som gör att vi kan placera våra spelare i de största ligorna runt om i världen.

Avtalsförhandlingar

Vi är idag ledande i branschen när det gäller avtalsförhandlingar. Fram till 2022 har KMJ Sports förhandlat fram över 700 avtal för klienter världen över.
Joakim Persson är NHLPA-licenserad agent och sköter alla förhandlingar direkt med respektive NHL-klubb.

KMJ Sports Camp

Vid vår egen årliga Camp, får alla våra unga klienter ta del av nya kunskaper från ledande skills/mv/fys-coacher, som de sedan kan ta med sig hem till sin vardag i klubblaget.

Draftförberedelser

Vi har stor erfarenhet av, och vet hur vi bäst ska förbereder våra klienter inför den årliga NHL-draften, både när det gäller de fysiska testerna för NHL Combine samt inför intervjuerna med NHL-klubbarna.

FYS/Medical/Mental träning/Kostrådgivning

I staben har vi även en egen fystränare, Gustav Pettersson, som även är näringsfysiolog och hjälper klienterna med kost- och sömnvanor. Vi har även ett stort kontaktnät med ledande läkare och mentala coacher runt om i Sverige.

Finansiell rådgivning

KMJ Sports rekommenderar sina klienter att bli kunder hos Obsido.
Obsido är Europas ledande företag inom Family Office tjänster samt förmögenhetsförvaltning för professionella ishockeyspelare.

Obsido grundades 2006, företaget har idag ca 150 ishockeyklienter, de flesta spelar i NHL, AHL samt KHL.
Obsido erbjuder omfattande Family Office tjänster, bland annat inom bankfrågor, deklarations och skattefrågor samt valutariskhantering.
Obsido förvaltar idagsläget ca 3 miljarder SEK för sina klienter.

Mer info hittar ni på www.obsido.fi/sv/